אודות

"שפת רחוב" הינו מגזין דיגיטלי לחשיבה מקורית על ערים – ועל האופן שבו הן משתנות, מתהוות ומתחדשות. הוא עוסק במרחב העירוני על כל היבטיו ופונה לכל מי שעוסק ומתעניין בערים, באנשים שחיים בהן ובאתגרים הניצבים בפניהן.

המגזין עלה לאוויר בנובמבר 2014, ומאז התפרסמו בו עשרות רבות של כתבות, העוסקות בנושאים של דיור, תחבורה ציבורית, פסולת, שטחים פתוחים, ביטחון אישי, מודלים של ניהול עירוני ועוד. בין הכותבים/ות ניתן למצוא קובעי מדיניות, פוליטיקאים, אנשי אקדמיה, אנשי רוח, מתכננים, אדריכלים, אדריכלי נוף, מעצבים ומאיירים.

מראשית, "שפת רחוב" הינו מגזין שמתהווה תוך כדי עשייה; הוא מקדם כתיבה על שינוי – ושינוי באמצעות כתיבה. לכן, הוא מבקש להצמיח ויכוחים, דיונים ושיתופי פעולה וכן לעודד מפגשים במרחב הווירטואלי ובזה הממשי.  המגזין מהווה במה לחשיבה ביקורתית, אולם מתוך הבנה כי ביקורת לבדה אינה מספיקה, האתר משמש גם כפלטפורמה להחלפת רעיונות ולחשיפת דוגמאות, ומפנה את המבט החוצה למקרים מעניינים מישראל ומהעולם.

נשמח לשמוע מכם/ן תגובות, הערות וכן הצעות לכתבות או שיתופי פעולה. ליצירת קשר ניתן לפנות אלינו במייל  או בפייסבוק.

* "שפת רחוב" הינו מגזין בלתי תלוי. הוא נערך על ידי הילה לוטן, מירב בטט, רוני בר וחן רוזנק. כל העבודה שבו נעשית בהתנדבות – ועל כך נתונה תודתנו העמוקה לכותבים שמקדישים מזמנם ומכישרונם למטרה המשותפת: לחשוף מגוון של קולות ודעות, לעודד דיון מעמיק וליצור תמונה שגדולה מסך חלקיה.
כמו כן, תודתנו נתונה לדנה מוסקוביץ, שעיצבה את האתר, לאיתי האפרתי שאחראי על התכנות, וכן לחברת Wix, שאפשרה לנו להשתמש בשירותיה ללא תשלום בשנים הראשונות לפעילות האתר.

המערכת

הילה לוטן

מייסדת ועורכת המגזין, אדריכלית ומתכננת ערים. בעלת "פאבליקה", משרד המתמחה באסטרטגיה עירונית ובקידום מרחב ציבורי מכיל וכן מרצה בתואר השני בחוג לגיאוגרפיה באוניברסיטה העברית בירושלים – בקורס יישומי העוסק בתכנון מרחבים ציבוריים רב גילאיים. בוגרת המחלקה לארכיטקטורה בבצלאל ותואר שני בגיאוגרפיה, ובוגרת המעבדה לעיצוב עירוני באוניברסיטת תל-אביב.

חן רוזנק

עורכת המגזין, מתכננת ערים וגיאוגרפית. יועצת לנושאי תכנון ומדיניות, בין היתר למשרד הפנים ולרשויות מקומיות. דירקטורית בתאגיד העירוני "אחוזות החוף". כמו כן, שימשה כעוזרת מנכ"ל ומנהלת פרויקטים בפורום ה-15. בוגרת תכנית מצטיינים משולבת במדעי הרוח והאמנויות ותואר שני במעבדה לעיצוב עירוני באוניברסיטת תל אביב. במסגרת עבודת התזה שלה חקרה את סביבות הגבול המוניציפלי במטרופולין תל אביב. כמו כן, לקחה חלק במחקר שעסק בעיצוב הנוף והשטחים הפתוחים בערים בישראל.

מירב בטט

מייסדת ועורכת המגזין, אדריכלית ומתכננת ערים. בוגרת המחלקה לארכיטקטורה בבצלאל ותואר שני מהמעבדה לעיצוב עירוני באוניברסיטת תל-אביב ותכנית עמיתי עזריאלי. כיום עוסקת בתכנון עירוני במגזר הציבורי ומלמדת במחלקה לארכיטקטורה בבצלאל. מתעניינת בקשרים בין המרחב הבנוי וחיי היומיום ושותפה ליוזמות שונות המקדמות קריאה מחודשת של המרחב העירוני דרך התערבות במקומות קיימים.

רוני בר

מייסדת ועורכת המגזין, אדריכלית ומתכננת ערים. בעלת תואר דוקטור מאוניברסיטת תל אביב, עמיתה לשעבר במרכז אדמונד י' ספרא לאתיקה באוניבסיטת הרווארד, ובוגרת המעבדה לעיצוב עירוני באוניברסיטת תל אביב. כמו כן, שימשה כיועצת מדעית במועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה, במסגרת תכנית ממשק.

הכותבים והכותבות

sfatrehov

אבי פרידמן

אבי פרידמן הוא פרופסור לארכיטקטורה באוניברסיטת מקגיל. בשנת 1998 ייסד שם את תכנית Affordable Homes Program, במסגרתה מלמד גם כיום.בנוסף הינו פרופסור של כבוד באוניברסיטת Lancaster בבריטניה. כתב 23 ספרים, זכה בפרסים ועומד בראש חברת יעוץ בנושאים שצוינו לעיל.

אביגיל ריינר

אביגיל ריינר היא שותפה בסטודיו לעיצוב גרפי המתמחה בין השאר, בעיצוב לגופי תרבות ואמנות. היא בוגרת תואר ראשון במחלקה לתקשורת חזותית ב״בצלאל״ ותואר שני ביחידה למחקר התרבות באוניברסיטת תל אביב. בשנים האחרונות היא מרצה לטיפוגרפיה ועיצוב ספרים בבמחלקה לתקשורת חזותית ב״שנקר״.

אבינועם אדרי

מזרחן, מעצב ומתכנן ערים. בוגר תואר ראשון במזרח תיכון ואסלאם במרכז האקדמי שלם. בוגר תואר שני במחלקה לעיצוב אורבני בבצלאל. פרויקט הגמר שלו עסק בעתיד השטחים החקלאיים הסובבים את העיר הישראלית לאור משבר האקלים. אוהב תה אל גריי שלי חם ואוטובוסים שמגיעים בזמן.

אדם גלבוע

אדם גלבוע. אדריכל ואיש חינוך. בעל תואר ראשון באדריכלות מבצלאל ותואר שני במנהל ומדיניות בחינוך מאוניברסיטת תל אביב.

אדר' אילנה רודשבסקי

אילנה רודשבסקי היא אדריכלית ומתכננת עירונית, בעלת תואר ראשון בארכיטקטורה מבצלאל ותואר שני מבית הספר לארכיטקטורה בניו דלהי, עובדת, מלמדת וכותבת בירושלים. עד כה פרסמה סיפורים קצרים בבמות שונות, וסיפוריה 'קפה' ו-'דוד שלי סמסון' זכו בשנים האחרונות במקומות ראשון ושני בתחרות הסיפור הקצר על שם עפרה אליגון של מקור ראשון והוצאת כנרת – זמורה - דביר ושל הארץ. ספרה הראשון, "טסקָה", יצא לאור בסוף 2022.

אודי שרבני

אודי שרבני הוא כותב. ספריו: "למה אתה לא מחייך" (מודן), " יש לך בשביל מה" (הקיבוץ המאוחד), "צריך לעשות את זה יותר" (הקיבוץ המאוחד). בימים אלה ספר השירה הראשון שלו נמצא בעריכה וייצא בהוצאת הקיבוץ המאוחד. זוכה תחרות הסיפור הקצר של עיתון הארץ לשנת 2009, פרס שרת התרבות למשוררים בתחילת דרכם לשנת 2017. ספרו השני, "יש לך בשביל מה", נכלל ברשימה הארוכה של פרס ספיר לשנת 2016. צילום: עמית ישראלי.

אורי אטינגר

אורי אטינגר, עורכת דין, מתמחה בתחום הדיור החברתי ובתחום איכות הסביבה. בעלת תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת ת"א ותואר ראשון בסוציולוגיה, אנתרופולוגיה והיסטוריה של המזה"ת מהאוניברסיטה העברית. כיום מנהלת את תחום קידום המדיניות במרכז הגר, הפועל בפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א.

אורי בן ארי

אדריכל, מעצב וחוקר. תחומי עיסוקיו העיקריים הם הנגשה לציבור של אתרים לשימור, מיפוי נכסי מורשת בנויה, ופיתוח אינטראקציות חלופיות בין משתמשים ותשתיות. בעבר היה מיוזמי ומנהלי פלטפורמות העיצוב והאדריכלות Instatements ו- City Research אשר כללו תערוכות ודיונים פתוחים בנושאי שימור, הסבת אזורי תעשייה ומבנים בשימושים זמניים וקבועים, בשיתוף עם מוזיאון ואן-אבה והאוניברסיטה הטכנית באינדהובן, הולנד. אורי חי ועובד בתל-אביב.

אורית נבו פרויקט "קיימות עירונית", מכון ירושלים לחקר ישראל

פרויקט "קיימות עירונית" מבית מכון ירושלים לחקר ישראל מזהה את העיר כמקום בו מתרחשת רוב הפעילות האנושית, ובעזרת צוות של מומחים מובילים במגוון תחומי ההתנהגות האנושית, מבקש להתוות המלצות מדיניות והתנהלות, להשגת קיימות באמצעות שינוי בסגנון החיים העירוני.

אורלי אבן

אדריכלית ואמנית, רושמת ומשוטטת בין עיר לכפר ברחבי אירופה. בוגרת תואר ראשון באדריכלות ותואר שני בהיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות (אונ' ת"א). בשנים האחרונות הנחיתי קורסי סטודיו ומחקר אדריכלי בפקולטה לארכיטקטורה בטכניון, ולאחרונה הקמתי את Atelier Even - סטודיו בינתחומי שמשלב את הדברים שאני אוהבת לעסוק בהם - אמנות, אדריכלות ותיאוריה.

אורן אלדר

אורן אלדר הוא אדריכל וכותב. מלמד אדריכלות ותיאוריה אדריכלית במוסדות שונים.

אורן עזוז

אדריכל העוסק בתכנון עירוני במשרד  East . מתגורר בלונדון ומתעניין בגיוון המאפשרת עיר: גיוון שבמרקם , גיוון השימושים, אנשים ובמרחב הציבורי בה. בין לבין גם מצלם – את העיר, את המרקם של עיר, את השימושים והאנשים שבה, ואת המרחב הציבורי שלה. 

אייל סנטו

אייל סנטו, בן 57, רוכב אופניים מושבע – בהרים ובערים, גם בשביל sport וגם בשבילtransport . בוגר הטכניון בפיסיקה, אורבניסט בנשמתו. עוסק כ-13 שנים בערים ועירוניות, ב- sustainable urban mobility בדגש על אופניים והליכתיות. שותף לכתיבת אסטרטגיית האופניים של תל אביב, לשעבר מנהל מיזמי החלץ באופניים ומיקרו-מוביליטי ברשות התחבורה של תל אביב. יועץ לרמ"י ולערים בפרוייקטים מבוססי Tactical Urbanism במרחב הציבורי, ומקדם לוגיסטיקה עירונית מקיימת מבוססת אופני משא חשמליים (Urban Cycle Logistics).

איל פדר

שותף בסטארטאפ האורבני ZenCity, מנהל אמנותי ב"ספריית גן לוינסקי", מרכז קהילתי-אמנותי בדרום העיר, רכז אקדמי של המכון לחקר האינטרנט באוניברסיטת ת"א וסטודנט לתכנון עירוני ומדעי המחשב בתכנית הרב תחומית ע"ש עדי לאוטמן באוניברסיטה. בין לבין הוא בלוגר ומפיק אירועים המתמקד בסצינת המוזיקה העצמאית בעיר. מתגורר בכרם עם בת הזוג מיכל והחתול "מדפסת".

אילנה לייזין

אילנה לייזין היא סביבתנית, אקטיביסטית ומעצבת בעלת תואר שני באופנה בת קיימא עם מחקר על מיחדוש בישראל. אילנה היא השותפה מייסדת של הפורום לאופנה בת קיימא בישראל והשתתפה בפרוייקטים מקומיים ובינלאומיים בתחום. כתושבת דרום תל אביב לשעבר במשך 14 שנה, ספגה ונהנתה ממה שיש לעיר להציע. כיום גרה בקיבוץ קטורה ומנהלת את קהילת הסטודנטים של מכון הערבה ללימודי סביבה וגם חוקרת במו"פ ערבה וים המלח שבקיבוץ יוטבתה. חובבת אופניים, כלבים ומרגישה over dressed בקיבוץ באופן קבוע.

איריס קשמן

אדריכלית המתמחה בשימור, התחדשות עירונית ותכנון ערים. משמשת יועצת למנהל התכנון ולמספר עיריות. מלמדת בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון סטודיו בנתיב השימור והמורשת ובנתיב לעיצוב עירוני. בעבר עבדה במשרדים מובילים בתחום בתל-אביב ובניו יורק.

אירית לבהר גבאי

אירית לבהר גבאי היא מהנדסת תחבורה, בעלת ניסיון בתחומי תכנון תחבורה, מודלים של תחבורה ותכנון תחבורה ציבורית. עובדת כיום בעיריית תל אביב כמנהלת היחידה לתכנון ארוך טווח באגף התנועה. במסגרת תפקידה היא מלווה את התכנון העירוני בהיבטיו התחבורתיים והתנועתיים, ומקדמת את תפיסת המרחב הציבורי המתעדף תנועה של אנשים על פני תנועה של רכבים.

אלון כהני

מתכנן ערים, בעל תואר ראשון בגיאוגרפיה ומתמטיקה ותואר שני בתכנון ערים, שניהם מהאוניברסיטה העברית. עבר לפני שנה עם המשפחה לשכונה צפון מזרחית בלונדון, עובד בחברת סטארט אפ שמקדמת מערכת דיגיטלית לתכנון עירוני, ומתמקד בתפר בין טכנולוגיה, מידע ותכנון. בשנים שלפני המעבר ללונדון, אלון היה חלק מהרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, וקידם מגוון של נושאים, החל מניתוח יעדי הדיור של ישראל, דרך היבטים כלכליים בתכנון והתחדשות עירונית ועד ניהול תכנון של התחדשות עירונית ברחבי הארץ. מתעניין ותמיד שמח לדבר על פיתוח עירוני, כלכלה ותכנון, מערכות התכנון באנגליה וישראל, טכנולוגיה ותכנון ועוד ועוד.

אלי עמיר

סופר ואיש ציבור נולד בעירק, עלה ארצה בשנת 1950, סיים תיכון ערב ואוניברסיטה. החל לעבוד כנער שליח ומילא תפקידים בממשלה ובסוכנות ביניהם יועץ לענייני ערבים, מתאם החזרת יורדים בארה"ב, משנה למנכ"ל במשרד הקליטה ומנכ"ל עליית הנוער בסוכנות בתקופת העליה מאתיופיה וחבר העמים. את ספרו הראשון תרנגול כפרות פרסם בסוף שנת 1983 ואחריו מפריח היונים, אהבת שאול, יסמין, פגישה עיוורת ומה שנשאר. ספריו תורגמו לשפות רבות וזכה בפרסים בארץ ובעולם. ספריו תרנגול כפרות ומפריח היונים הוסרטו וזכו להצלחה.

אלי קוק

ד"ר אלי קוק הוא היסטוריון של קפיטליזם אמריקאי ומרצה בחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת חיפה. הוא בילה את רוב ילדותו בפנסילבניה.

אלי רבזין

אלי רבזין, מנהל עיצוב בחברת WishTrip ביום ואמן רחוב בלילה (Revzzz), חוטא גם בהתמכורות קשה לטיולים וצילום, בעיקר לטבע פראי או מבנים נטושים. במקרה של צ'רנוביל - הזכייה הייתה מכל הכיוונים.

אליה מילנר

אליה, ילידת 1987, סיימה ב-2013 את לימודי האדריכלות בהצטיינות באוניברסיטת תל אביב. אחרי כמה שנים של עבודה כאדריכלית החלה את לימודי הדוקטורט (במסלול משולב MA) במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון בנגב, במקביל לעבודה כעוזרת הוראה ומחקר. בעבודת הדוקטורט שלה אליה עוסקת בשאלות של הבניית זכות, שייכות וזכאות במרחבי-חיים בלתי מוכרים ובלתי מוסדרים בישראלפלסטין. חיה ואוהבת את ובתל אביב.

אלינה לובנצוב

מתכננת ערים ועורכת דין. מתעניינת בנושאים של איכות ומדיניות המרחב הציבורי, תכנון אסטרטגי וטקטי, אקטיביזם מרחבי, תכנון למגוון אוכלוסיות, ועיצוב הסביבה הבנויה. בוגרת תואר ראשון במשפטים בהצטיינות ותואר שני בתכנון ערים ואזורים בהצטיינות יתרה, במסגרת תכנית הצוערים לאסטרטגיה ותכנון אורבני בטכניון מטעם מינהל התכנון. כיום עובדת במינהל ההנדסה בעיריית אשדוד העיר בה גדלה, כמתכננת אסטרטגית אורבנית ביחידה למדיניות תכנון ואסטרטגיה. חברה בפורומים וקבוצות הפועלות לקידום העירוניות והתכנון בישראל.

אלס ורבקל

שותפה במשרד דרמן ורבקל אדריכלות וראשת התוכנית לתואר שני בעיצוב אורבני בבצלאל ירושלים. לפני תפקידה בבצלאל שימשה כפרופסור בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון. בשנת 2013 הוציאה לאור את הספר: In Search of the Public. Notes on the Contemporary American City. בעלת דוקטורט בארכיטקטורה מאוניברסיטת פרינסטון שבניו ג'רזי, בוגרת תואר מאסטר בארכיטקטורה ועיצוב עירוני מאוניברסיטת קולומביה בניו-יורק, תואר באורבאניסטיקה מהפוליטכניקום באוניברסיטת קטלוניה בברצלונה, ספרד ותואר ראשון בארכיטקטורה והנדסה אזרחית מאוניברסיטת לובן בבלגיה.

אמנון דירקטור

אמנון דירקטור הוא אדריכל, עיתונאי וחוקר עירוני במקור מתל אביב, המתגורר כיום בבריסל. הוא בעל תואר ראשון באדריכלות מהאקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל בירושלים. בימים אלה הוא לומד תואר שני בלימודי ערים באוניברסיטה החופשית בבריסל. בשנים האחרונות עבד אמנון במשרד האדריכלות בר אוריין ובמשרד אדריכלות הנוף מוריה סקלי.

אמנון ליפקין

אומן. חי ויוצר בתל אביב. חובב מלאכות יד שונות ונוסטלגיות וחומרים פשוטים. עיקר תעסוקתי בסטודיו "פשוט" היא רישום בתפר מכונת תפירה, לרוב נופים אורבניים – תל אביב וחיי היום יום. באמתחתי תואר במתמטיקה (את"א), קורס תפירה של לישכת התעסוקה, הרבה ים, אוהד הפועל ואוהב לעשות את הרוב בעצמי. שלום.

אסף דבורי

כותב שירה, ממקימי פרויקט ההרצאות "12 דקות". נולד בפתח תקווה, התגורר בירושלים ובתל אביב. בשנים האחרונות מתגורר בברלין עם אהובת ליבו.

אריאל שרעבי

אדריכל ומתכנן ערים, בוגר תואר ראשון באדריכלות באוניברסיטת אריאל בהצטיינות יתרה ותואר שני בהנדסה עירונית בטכניון בהצטיינות יתרה. בפרקטיקה מ-2010, עבד במשרדים: "אסדרבן אדריכלים" ו-"ארי כהן אדריכלות ובינוי ערים" וכיום בעל משרד עצמאי המתמחה בתהליכי ריפוי עירוני ואיחוי רקמות אורבניות.

אריה פרידסון

אריה פרידסון הוא עורך דין ומתכנן עירוני. כיום עובד כאנליסט בחברת Zencity.

בת אל יוסף רביד

בעלת תואר ראשון לאדריכלות מבצלאל ותואר שני בתכנון ומחקר עירוני מ Royal College of Art בלונדון. מתעניינת בצמצום הפער בתהליכי התכנון שבין הידע של הסקטור הציבורי לבין המעורבות בתכנון של האוכלוסייה המקומית. מתגוררת בלונדון ומוקסמת ממגוון האפשרויות והרב גוניות התרבותית שלה.

בת-אל בן חורין

בוגרת תואר ראשון בתקשורת חזותית וחינוך בויצו חיפה. מעצבת גרפית ומאיירת. ופוזלת תמידית לעולם המילים והתוכן. נושמת מוזיקה, ומנסה לשלב הכל יחד. מתגוררת בתל אביב ומנהלת רומן מורכב עם תחבורה ציבורית בעיר הגדולה.

גיל קויבסקי

גיל קויבסקי, עורך דין למיסוי בינלאומי. מתעניין וכותב על תכנון לטווח ארוך, חדשנות, עתידנות וטכנולוגיה מפרספקטיבה משפטית וחברתית. בשנים האחרונות מעורב במיזמים עסקיים וחברתיים בתחום ה"כלכלה השיתופית

גיל שפלר

פובליציסט, טייל וחובב רכבות מושבע, מתגורר בניו יורק.

גינוסר וולף הנסל

גנוסר וולף-הנסל, אדריכלית בוגרת המחלקה לארכיטקטורה בבצלאל וכיום מלמדת בה. מתעניינת באופן בו אדריכלות נעה בין מעשה ובין תאוריה, בין חומר למילים.

גלית שיף ויעל גלעד

'גלעד-שיף אדריכלות' בבעלות אדריכליות יעל גלעד וגלית שיף, יזמיות, מומחיות לעיצוב ומחקר לחדשנות וקיימות. שתי השותפות בוגרות תואר ראשון בארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון ותואר שני ממוסדות מובילים באירופה ומשלבות מחקר והוראה אקדמית. למשרד ניסיון עשיר בהובלת פרויקטים חלוציים בתחום יצור אנרגיה מתחדשת בעיר, התייעלות אנרגטית של מבנים וחקלאות עירונית. בעשור האחרון המשרד מחויב להוביל שינוי בתחום יצור האנרגיה הסולארית בישראל ויוזם מהלכים לשילוב תאים סולאריים משולבי מבנה, בחזיתות מבנים.

ד"ר אור אלכסנדרוביץ'

ד"ר אור אלכסנדרוביץ' הוא מרצה בכיר וראש מעבדת נתוני עתק במחקר אדריכלי בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון. עבודת הדוקטור שלו התמקדה בהיסטוריה של קלימטולוגיית הבנייה בישראל ושילבה בין שיטות הערכה כמותיות של תפקודי מבנה וכתיבה היסטורית. מחקריו האחרונים של אלכסנדרוביץ' עוסקים במגוון נושאים, ביניהם ניטור וניתוח תנאים מיקרואקלימיים בעיר וההיסטוריה של התכנון האקלימי בישראל.

ד"ר יריב שגיא

יועץ אסטרטגי - עוסק בפיתוח ארגוני, תכנון מדיניות ציבורית וייעוץ פוליטי אסטרטגי בעיקר ברמת השלטון המקומי ועבור ארגוני ממשל ומגזר שלישי. התמחות בניהול רב-זירתי (פוליטי, קהילתי וארגוני) של תהליכי קביעת מדיניות. דוקטור בתחום המדיניות הציבורית והמנהל הציבורי מטעם בית הספר למדיניות ציבורית וממשל, האוניברסיטה העברית בירושלים. חבר סגל פנים בבית הספר למנהל עסקים בקריה האקדמית אונו וראש ההתמחות במנהל ומדיניות ציבורית במכללה. לאורך שלוש השנים האחרונות מלווה את הקמתו ופעילותו של אגף קשרי קהילה בעיריית טירת כרמל, וכן את התכנון האסטרטגי שהוצג במאמר ויישומו.

ד"ר לילי שולמן

בוגרת תואר ראשון בגיאוגרפיה וניהול מאב"ג בנגב, תואר שני בתכנון ערים מהטכניון ודוקטורט בתכנון ערים מאוניברסיטת בריטיש קולומביה, קנדה. במסגרת תפקידי כיועצת לאגף אסטרטגי במינהל התכנון, עוסקת בחקר עירוניות, היערכות לשינויי אקלים, ובבחינת היבטים בינלאומיים של נושאים מגוונים על סדר היום התכנוני בישראל. מתגוררת בתל-אביב עם בן זוגי ושני ילדיי. אוהבת את העיר ועירוניות בכלל, התנועה ללא רכב ואת שלל האפשרויות והמפגשים שהחיים בעיר מייצרים.

ד"ר מיכל צרפתי

יועצת בכירה בתחום הקיימות והאחריות הסביבתית. בעלת תואר דוקטור באקולוגיה מאוניברסיטת קאנטרברי בניו זילנד. שימשה בעברה כמנהלת מחלקת קיימות בעיריית חולון והיתה הכותבת הראשית והעורכת של המדריך לרשויות המקומיות מטעם משרד הפנים "קיימות וסביבה ככלי פיתוח בשלטון המקומי", במסגרת תכנית ממשק. עסקה שנים רבות במחקר ובפיתוח חלופות בנות-קיימא להדברה קונבנציונלית של מזיקים בחקלאות.

ד"ר מירב אהרון גוטמן

ד״ר מירב אהרון גוטמן היא מרצה בכירה בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון, עמיתת מחקר בכירה במוסד שמואל נאמן, וחברה כמ"מ במועצה הארצית לתכנון ולבנייה. מירב רכשה את שלושת תאריה בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב. מחקריה בפרסים רבים, כולל במלגת פולברייט לנסיעה לפוסט דוקטורט בארצות הברית ולפרס מרי קרי לחוקרים צעירים. לאחר פוסט דוקטורט ראשון במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית בהנחיתה של פרופ' תמר אלאור, מירב קיימה בפוסט דוקטורט שני באוניברסיטת קולומביה בניו יורק, בהנחיתו של פרופ' גיל איל. מירב שימשה במשך 6 שנים יועצת עבור משרד הביטחון בתכנון העברת מחנות צה"ל לנגב. ראש המרכז לעירוניות ים תיכונית בבת ים ומ"מ ראש האגף לתכנון אסטרטגי בחולון. מירב עומדת היום בראש קבוצת המחקר Socio-tech אשר פועלת במעבדה Smart Social Strategy.

ד"ר קרני קריגל

סוציולוגית, חוקרת ביחידה לחקר עוני, סביבה וחברה באוניברסיטת בר אילן, ומפתחת ידע בתחום אלימות במשפחה בביה״ס המרכזי של משרד הרווחה. את עבודת הדוקטורט כתבה על משמעויות העבודה בעולמן של נשים שורדות אלימות בני זוג בישראל ובפוסט-דוקטורט היתה שותפה למחקר על אלימות כלכלית, נושא בו מתמחה. כמו כן, משמשת כראש צוות סביבה וחברה בצוותי המומחים של המשבר. ובעבר שימשה כיועצת מדעית במינהלת היערכות לשינוי אקלים במשרד להגנת הסביבה, במסגרת תוכנית ממשק.

ד"ר רינת בן נון

דפנה לוין

אדריכלית בוגרת בצלאל, עם תואר ראשון ושני בספרות. מחקר הדוקטורט שלה בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון עסק בחקר תהליכי התחדשות עירונית במרחב העירוני של בת ים. ספריה: המרחב השלישי: מרכז ופריפריה בספרות ישראלית (רסלינג, 2016) ובית אינו אפס עיר: שיחות עם אדריכל זאב דרוקמן (הטכניון מכון טכנולוגי לישראל, 2022).

דרור קוכן

מרצה במחלקה ללימודי מזרח אסיה במכללת תל חי ומלמד גם בחוגים ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת תל אביב. מחקרו עוסק בהשפעות ההגירה הפנימית בסין על תהליכי שינוי עירוני, בשינוים במערכת התכנון העירוני בסין, וכן בהתפתחות הייצוגים הוויזואלים של עירוניות והעתיד העירוני בסין.

הילה בר נר

מתכננת ערים, בוגרת מסלול מחקרי לתואר שני בגיאוגרפיה ותכנון ערים באוניברסיטה העברית, ולשעבר רכזת הקליניקה האורבנית לעירוניות חברתית באוניברסיטה העברית. כיום עוסקת במדיניות עירונית, תכנון שטחים ציבוריים ומיפוי ממוחשב במשרד גבריאלי-סגל לתכנון ערים. חברה בפורומים שונים לקידום התכנון בישראל (פורום מתכננים צעירים ופרויקט השו"ת ל-qgis), שותפה בהפעלת עמוד "היא-סטוריה" העוסק בהיסטוריה נשית, ועורכת פרסומים על חדשנות בשיתוף ציבור ופלייסמייקינג בישראל.

ורד פלוק

אדריכלית בעלת משרד המתמחה בתכנון מבני ציבור וחינוך. כלת פרס רכטר לאדריכל הצעיר לשנת 2008, בוגרת בהצטיינות תואר ראשון בארכיטקטורה מהטכניון בחיפה ובוגרת בהצטיינות תואר שני בעיצוב אורבאני מבצלאל בירושלים. יוצרת עבודות ווידיאו על אדריכלות, חושבת, כותבת, אוצרת ומרצה על אדריכלות במסגרות שונות.

זיו שמח

מאייר, מצייר ומתעסק באומנות רחוב. בוגר מכללת מוסררה ושנקר. מניח על הדף כל מה שאנושי, מרגש, חי ומשתדל שלא להתפשר. שואב השראה מכל מה שנמצא מסביב בצירוף עיוות או פילטר אישי גר בארץ ישראל ברגע זה ובין מעברי ערים

חיים יעקובי

חיים יעקובי הוא אדריכל וחוקר Bartlett Development Planning Uni UCL וראש התכנית MSc Health in Urban Development. מחקריו עוסקים בפוליטיקה עירונית, צדק עירוני בישראל\פלסטין ובאפריקה. בשנת 1999 הגה והקים עם קבוצת אדריכלים וחוקרים את עמותת במקום-מתכננים למען זכויות תכנון.

חן משגב

ד״ר חן משגב הוא מתכנן ערים גיאוגרף חברתי-פוליטי וחוקר מיניות ומגדר בעיר. מגיסטר למדעים בתכנון ערים ואזורים מהטכניון שם חקר את המרחב העירוני בת"א-יפו מנקודת מבט קווירית. בעבודת הדוקטורט, אשר נכתבה במעבדה לתכנון, סביבה וקהילה שבחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת ת"א, התמקד באקטיביזם מרחבי בזירות ארגוניות ובהקשרים של מגדר ומיניות. חן עמית פוסט דוקטורט ומלמד במספר מוסדות אקדמיים. עבודתו התפרסמה במאמרים ופרקים בספרים בעברית ובאנגלית ובטורי דעה בבימות שונות.

חצב יפה

אדריכל נוף רשוי המתמחה בפיתוח בר קיימא, מרצה וחוקר לדוקטורט בטכניון. בעל BLA באדריכלות נוף (בהצטיינות) מהטכניון (2009), ו- MLA מאוניברסיטת הארוורד (2013). כעמית מחקר באוניברסיטת הארוורד הוביל מספר מחקרים העוסקים בהערכה כמותנית של קיימות במיזמי תשתית. במסגרת עבודת הדוקטורט, עוסק בפיתוח כלים להערכת תפקודיות נופית של המרחב העירוני בעזרת big-data ובינה מלאכותית. בנוסף מוביל פיתוחו של כלי המדידה לאדריכלות-נוף מקיימת בישראל עבור האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף. תחומי עניין והתמחות נוספים כוללים פיתוח קרקעות מזוהמות, עיצוב פרמטרי, וחקלאות. חצב, משמש אד' הנוף הראשי של קיבוץ רמת יוחנן ומרצה במסלול לאדריכלות נוף בטכניון.

טדי כהן

טדי כהן. גר בתל אביב. בוגר המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל 2008. כיום ראש צוות העיצוב בסטארט אפ נקסאר. וצלם בשעות הפנאי 🙂

טל אלסטר

מתכנן עירוני ודוקטורנט למדע המדינה באוניברסיטה העברית. חוקר אי שוויון בערים, ואת האופן בו מערכת הדיור והתכנון משפיעה עליו. ממקימי 'כן בתל אביב' – תנועה להגדלת היצע הדיור בתל אביב.

טלי קיים

טליה מרגלית

ד"ר טליה מרגלית, מרצה בכירה בבית הספר לאדריכלות באוניברסיטת תל אביב, חוקרת תכנון ויחסי תכנון בערי ישראל, אזרחות עירונית, פוליטיקה עירונית ואי שוויון בתכנון ובאדריכלות. אדריכלית בוגרת הטכניון, עם דוקטורט בתכנון עירוני מהחוג לגיאוגרפיה באוניברסיטת תל אביב שעסק בבניה לגובה בתל אביב משנות החמישים ואילך. בין לבין עבדה באופן עצמאי, כמבקרת אדריכלות בעיתון הארץ וגם כמתכננת בצוות יפו- דרום של עירית תל אביב. כחוקרת פירסמה פרקים ומאמרים בעברית ובאנגלית שעסקו בעסקאות התכנון המקומיות, בפערי התכנון בין צפון ודרום תל אביב, באזרחות עירונית בתל אביב ובברלין, בהתנגדויות והצדקות תכנון כחלק מהתרבות התכנונית בישראל, בשאלות של דמוקרטיה ותקשורת בתכנון ועוד.

טליה קאופמן

טליה קאופמן היא דוקטורנטית לתכנון ערים ומערכות מורכבות באוניברסיטת Northeastern בבוסטון וחוקרת אורחת במכון ויצמן. טליה מלווה ומייעצת לארגונים גלובליים, ממשלתיים ורשויות מוניציפליות. יחד עם מקבלי ההחלטות היא חוקרת ומתכננת את מרחב המחייה העתידי שלנו. המחקר שלה מוקדש לפיתוח מתודולוגיה לתכנון ערים המבוססת על שימוש בדאטה ובוחנת את הרגלי התנועה והצרכים המשתנים באזורים אורבניים של מיליוני אזרחים בסביבות אורבניות שונות בעולם.

יואב זילברדיק

אדריכל (בצלאל, 2009) ומתכנן ערים (אוניברסיטת ת"א, 2014). מתעניין ועוסק בקשרים ובקונפליקטים המתקיימים בין תכנון, ארכיטקטורה וחברה דרך מנעד רחב של קני מידה בזירה האורבנית.

יובל שרמן

פעיל חברתי וסביבתי. מנחה את תוכנית המנבטה ליזמות חברתית, חינוכית וסביבתית במכללה האקדמית בית ברל. פעיל בצוות מחקר של ארגון מגמה ירוקה.

יוגב שרביט

חוקר ויועץ בתחום כלכלה מוניציפלית ומידע מוניציפלי, מנהל את הבלוג "המדד המוניציפלי" אשר מתמקד בסוגיות של כלכלה מוניציפלית, כלכלת ערים, שלטון מקומי והנגשת מידע לציבור.

יונתן רוזין

מתכנן תחבורה וחוקר עירוניות, בוגר תואר ראשון בגיאוגרפיה ופילוסופיה מאוניברסיטת ת"א, ותואר שני בתכנון עירוני מאוניברסיטת קורנל, באית'קה, ניו יורק. כמו כן, חבר בוועד המנהל של איגוד המתכננים בישראל. מנוי לכל שירותי הסטרימינג האפשריים, אך מבלה את רוב זמנו בטוויטר (#פידתחבורה).

יוסי בן ארוש

מעצב תעשייתי, בוגר בצלאל, בעל וותק של למעלה מ- 20 שנים בתחום, מייסד סטודיו "Sandbox". הסטודיו עוסק בקשר בין המשתמש לסביבת החוץ, חווית סביבת משחק וניסיון עתיר בתכנון, פיתוח ועיצוב מתקני חצר והתאמת מתקנים לילדים בלתי רגילים ולצרכיהם המיוחדים. בנוסף, עוסק הסטודיו בעיצוב, תכנון וייצור מוצרים מדעיים בתחום הפיזיקה והמדעים. מרצה בכיר ב"מכון הטכנולוגי חולון" בעל ניסיון עשיר בתחומי הטכנולוגיה ותהליכי ייצור, פיתוח מוצרים ומתן פתרונות ייחודיים וחדשניים.

יותם גוגנהיים ותהל וקסלר בן יהודה

יותם גוגנהיים הוא מתכנן ערים ובשנים האחרונות עוסק בניהול פרוייקטים בתחום התחבורה והערים החכמות. תהל וקסלר בן יהודה היא מתכננת תחבורה, בדגש על תחבורה ציבורית ומקיימת ומנהלת תחום תכנון אסטרטגי בחטיבת תוכנית אב של נתיבי איילון. בעמוד האודות קיים פירוט נוסף על כל אחד מהם.

יעל זילברשטיין- ברזידה

מנהלת את יחידת סקרי טבע עירוני בחברה להגנת הטבע, מתכננת סביבתית, מתמחה בתכנון טבע עירוני ומובילה הטמעה של מסדי נתונים של תשתיות טבעיות בהליכי תכנון.

יעל שפירא

מקימת הסיירת סיורי אמנות וחוקרת תרבות אורבנית. בעלת תואר ראשון בתולדות האמנות ותואר שני במחקר התרבות מאוניברסיטת תל אביב ועוסקת במחקר בתחום האיקונוגרפיה.

יערה עשת

אמנית ומאיירת, מוצאת ההשראה במילים/טקסטים, בעולם הסובב אותה ועולם הדימיון הפרטי. בוגרת בצלאל במחלקה לעיצוב חזותי, איירה לעיתונים, מגזינים, ספרים וספרי ילדים, הציגה בתערוכות יחיד וקבוצתיות בישראל ובעולם.

יפעת סלע דדון

יפעת סלע דדון (M.A), מתכננת סביבה. מנהלת משרד יעוץ בתחום בניה ירוקה, תכנון תרמי ומיקרו אקלים. התמחתה בניהול קיימות בעולמות הייזום והבניה, כמנהלת קיימות בשיכון ובינוי נדל"ן ובעבודתה היומיומית מבקשת לתרום לקידום עולם הבניה אל המאה ה 21.

יקי שגיא

יקי שגיא, פסיכולוג קליני, נשוי ואב לשני בנים. כתב בעבר בעיתון ״הארץ״ במדור הדעות. יליד העיר תל אביב, התגורר כחמש שנים ביפו עם אשתו וילדיו, ועזב אותה לאחרונה.

כרמל חנני

עורכת דין המתמחה בתכנון ובניה. בוגרת תואר ראשון במשפטים ותואר שני בגיאוגרפיה, במסגרת התכנית הבינתחומית לתלמידים מצטיינים על שם עדי לאוטמן באוניברסיטת תל- אביב. השתתפה בכתיבת שני ספרים אודות הסביבה הבנויה בישראל- "עיר-תעשיה" ו"ארץ גנים" ובפרויקטיים מחקריים נוספים כחלק מהמעבדה לעיצוב עירוני באוניברסיטת תל אביב.

ליאור רגב

חוקר במכון ירושלים למחקרי מדיניות ומתעמק בקשר שבין האדם למרחב. בוגר תואר שני בגיאוגרפיה ותכנון עירוני, ותואר ראשון בגיאוגרפיה ותקשורת, האוניברסיטה העברית. גר בירושלים, עיר שלא מפסיקה לעורר שאלות חברתיות ועירוניות, העבר ההווה והעתיד.

ליאן פרחי

אדריכלית בוגרת בצלאל ומתכננת ערים בעלת תואר שני ממכון פראט בניו יורק. מתגוררת בברוקלין ומתמחה בעיצוב עירוני, תכנון תחבורה מקיימת ופלייסמייקינג. בעלת ניסיון רב תחומי במגזר הפרטי (Sam Schwartz Consulting, נעמה מליס אדריכלות ובינוי ערים), במגזר הציבורי (אגף התחבורה של עיריית ניו יורק -NYC DOT, נת"ע – נתיבי תחבורה עירוניים) ובארגוני חברה (Pratt Center ,Municipal Art Society of New York). מובילה פרויקטים מתכנון לביצוע של רחובות משולבים, כיכרות עירוניות ותשתיות לתנועת רוכבי אופניים והולכי רגל. חובבת קרמיקה, אוריגמי, שחיה וחולמת על קריירה שניה כסקיפרית.

ליאת ענבר רייס

בוגרת החוג ללימודי מזרח אסיה ומנהל עסקים באוניברסיטה העברית. מתגוררת בטוקיו, שם היא עוסקת בתיירות כיועצת ומדריכת סיורים. הוציאה לאור את הספר TOKYO 20_20 - מדריך טיולים לטוקיו, ומנהלת את האתר Tokyo2020explore שעוסק בתרבות האורבנית של טוקיו ובנושאים אקטואליים הקשורים לתרבות יפן.

מאיר יגוד

אדריכל רשוי וחוקר ערים. תחום מחקריו עוסק בעיקר אזורים ציבוריים וגני משחקים. מאיר הוא בוגר האוניברסיטה העברית בהיסטוריה ולימודי המזרח הקרוב הקדום ומוסמך באדריכלות מאוניברסיטת טורונטו. מייסד מכון "לודיק – מחקרי מישחקים ואזורי משחק" ו"מטרס – שיחות על אדריכלות ועירוניות" הוא גר בירושלים בשכונת מוסררה.

מוריה בווני

בוגרת תואר ראשון BA בניהול וגאוגרפיה ופיתוח סביבתי באוניברסיטת בן גוריון. סטודנטית לתואר שני MA בתכנון ערים באוניברסיטת בן גוריון בנגב. עובדת בשירות הציבורי באגף התכנון.

מיכאל זיו קנת

דוקטורנט במחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית. חוקר דמוקרטיה וערים: על התפרקות הדמוקרטיה המודרנית ואיך ערים יכולות לבנות אותה מחדש. ירושלמי, פעיל ויזם חברתי בהתחדשות עירונית והעצמה קהילתית בשכונת קרית יובל בעיר.

מיכאל לב טוב

אמן רב תחומי – במאי קולנוע ותסריטאי סרטי תעודה, סופר, משורר, צייר מורה ואספן. עשייתו הפורה בתחום הקולנוע של לב-טוב החלה בראשית שנות ה-70, כאשר החל לעבוד כבמאי תעודה בערוץ 1. עד אמצע שנות ה-90 ביים לב-טוב סרטי תעודה רבים, והפך לאחד מבכירי במאי התעודה בישראל. שימש בעבר כמורה לקולנוע בבית הספר סם שפיגל למן הקמתו ובבית הספר "מעלה" לתקשורת בירושלים. לאורך השנים פרסם לב-טוב סיפורים קצרים, שירה וכתבות בעיתונים ובכתבי עת. ב- 2004 לב-טוב יזם עם קבוצת חברים אמנים את הקמת "אגריפס 12 – גלריה שיתופית" בירושלים.

מיכאל ספרד

עורך-דין המתמחה במשפט זכויות האדם ומייצג ארגוני זכויות אדם, ארגוני שלום, קהילות ואקטיביסטים, בעיקר במשפטים הנוגעים לסכסוך הישראלי-פלסטיני.בין היתר משמש כיועץ המשפטי של יש-דין, שוברים שתיקה, שלום עכשיו והקרן לסיוע למגני זכויות אדם. ב-2013 זכה באות זכויות האדם ע"ש אמיל גרינצוויג המוענק מידי שנה ל"אדם או לארגון שתרמו תרומה מיוחדת לקידום זכויות האדם בישראל". חיבר מספר ספרים וכותב באופן תדיר מאמרים לעיתונים בארץ ובעולם. בשנת 2018 מונה לשמש כנציב של נציבות המשפטנים הבינלאומית (ICJ), ארגון המאגד משפטנים בולטים המתמחים בקידום זכויות אדם ופועל בכל רחבי העולם. צילום: יחיאל ינאי.

מיכל דרעי וימן

מעצבת תעשייתית בוגרת בצלאל, 2011. סטודנטית בתואר שני לעיצוב תעשייתי בטכניון.  בעלת "מלח", סטודיו לעיצוב מוצרים אורבניים. אוהבת לחקור את האינטגרציה בין אדם, סביבה ותכנון.
מספרת סיפורים קטנים-גדולים על אנשי היום יום במרחב הציבורי דרך עיצוב, צילום, הוראה והדרכת סיורים.
מרצה במכינה לעיצוב וצלמת פעילה.

מישל דוד

מישל דוד הוא בעל תואר ראשון בעיצוב תעשייתי מבצלאל ובוגר אוניברסיטת סינגולריטי, GSP נאסא איימס 2012. כיום הוא מייסד ומנהל טכנולוגי ראשי של "הליקסטור", חברה לניידות מתקדמת וטכנולוגיות תחבורה. תחומי העבודה שלו כוללים ארכיטקטורת תחנות חלל, סריקות, הדפסות ומסכי תלת מימד, רכבות כבידה ועוד.

מעין נבו

מרכזת פרויקטים אמנותיים במחלקה לאמנויות בעיריית תל אביב-יפו, מאז 2008. במסגרת תפקידה עוסקת רבות באמנות במרחב הציבורי על שלל מופעיה: פסלי חוצות, צורי קיר ואמנות רחוב. בעלת תואר ראשון בתולדות האמנות, תעודת מוזיאולוגיה, ותואר שני בתוכנית הבינתחומית באמנויות, כולם מאוניברסיטת תל אביב.

מערכת המגזין

עורכות המגזין הן אדר' הילה לוטן, אדר' מירב בטט, ד"ר אדר' רוני בר וחן רוזנק. הארבע הכירו במהלך לימודיהן במעבדה לעיצוב עירוני באוניברסיטת תל אביב. לוטן, בטט ובר הקימו את המגזין בשנת 2014, ושלוש שנים לאחר מכן הצטרפה רוזנק לצוות. מלבד אהבתן המשותפת לערים, הן חולקות גם עניין משותף בתכשיטים אקסטרווגנטים, סדרות של נטפליקס ועוגת שמרים שוקולד.

מרים זלקינד

מרים זלקינד היא עורכת דין בעלת תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית ותואר שני במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. שימשה כעורכת דין בעמותת "ידיד" וכמנהלת קידום מדיניות וחקיקה בשדולת הנשים בישראל. היא פעילה פמיניסטית ותיקה המעורבת מאוד במאבק נגד הדרת נשים ופועלת בנושא זה בזירה הציבורית והמשפטית. כתבה את הדו"ח: "שוויון במרחב – הצעות יישומיות להתמודדות עם תופעת הדרת הנשים בישראל". צילום: נועם פיינר

מריק שטרן

גאוגרף פוליטי-עירוני.דוקטורנט במחלקה לפוליטיקה וממשל באונ' בן גוריון וחוק במכון ירושלים לחקר ישראל. כותב על מרחבי מפגש ועימות בין ישראלים לפלסטינים בירושלים. גר בירושלים, עם חיושקה, מיכאלי ואבשלום.

נועה בירן

אדריכלית בוגרת הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון. שותפה ב'טלמון בירן סטודיו לאדריכלות'. עוסקת בתכנון מיצבים זמניים תלויי מקום site specific, הנעים על התפר שבין אדריכלות ואמנות, לצד תכנון ועיצוב מגורים ומבני ציבור.

נועה הרניק

נועה הרניק, בת 53 מתל אביב. עבדה שנים רבות בתעשיית הקולנוע והטלויזיה וכיום בעלת עסק לארגון בתים וחיים של אנשים. נועה כותבת, עובדת ואוספת ספרי ילדים ישנים, מגדלת שני ילדים, וגם החלה לרשום ולצייר.

נופר אבני

חברת סגל במחלקה לגאוגרפיה באוניברסיטה העברית בירושלים. בוגרת המחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת בן גוריון, עם תואר שני במסלול לתכנון ערים, ובעלת דוקטורט בתכנון עירוני מאוניברסיטת מקגיל בקנדה. חוקרת התחדשות עירונית, צדק חברתי, אזרחות עירונית והדרום הגלובלי

נטע פניגר

דר' נטע פניגר היא היסטוריונית של אדריכלות. בעלת תואר ראשון באדריכלות נוף ותארים מתקדמים בהיסטוריה של האדריכלות מהטכניון. כיום היא עורכת מחקר פוסט דוקטורט יחד עם דר' רועי קוזלובסקי על ההיסטוריה התכנונית של נתיבי איילון. מחקריה ההיסטוריים עוסקים בטכנו-פוליטיקה ומעברי ידע באדריכלות, נוף, ותכנון ערים.

נטעלי גבירץ

נטעלי גבירץ היא סופרת, עיתונאית ומאיירת מתל אביב. מספריה: ספר הפרוזה ״חלזונות על הכביש המהיר״, עם עובד, סדרת ספרי הנוער ׳ינשופות׳, כתר, וספר הילדים ׳יולנדה דה מיאו׳, פועלים-הקיבוץ המאוחד, זוכה פרס דבורה עומר של משרד התרבות, 2017. צילום:לירון אלמוג.

נעם בר לוי

נעם הוא מנהל מרכז קהילתי רמת ישראל-בצרון. קודם לכן שימש כמנהל פרויקטים בצוות החדשנות של עיריית תל אביב-יפו וביחידת הצעירים העירונית. בוגר תואר שני בתכנון ערים מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בעבר שימש יועץ לח"כ סתיו שפיר ולח"כ לשעבר עינת וילף. גר בתל אביב.

נעמה לישר

אדריכלית (הטכניון, 2004) ומתכננת ערים (NYU – אוניברסיטת ניו יורק, 2011). מתגוררת בניו יורק ונפעמת מיכולתה של העיר להמציא את עצמה מחדש. מתענינת באבולוציה של המרחב הציבורי – החל בהתחדשות של מקום, דרך חדשנות טכנולוגית, וכל מה שביניהם.

נעמי שמחוני

נעמי שמחוני היא אדריכלית בעלת תואר שני בפילוסופיה ודוקטורנטית באוניברסיטה העברית, נושא המחקר: אדריכלות בתי-כנסת במדינת-ישראל בשלושת עשוריה הראשונים .
מדריכה סדנאות לילדים באדריכלות, עיצוב, אמנות ומדע במסגרות שונות.

נתי רייכר

בעל תואר שני בלימודי ניהול עירוני מהפקולטה לכלכלה באוניברסיטת Erasmus ברוטרדם.עוסק מאז 2008 בעולם ההתחדשות העירונית בישראל על שלל היבטיו התכנוניים, הכלכליים והחברתיים. מאז 2016, מנהל את המינהלת להתחדשות עירונית באור יהודה דרך חברת AVIV AMCG.

סבסטיאן ולרשטיין

מתכנן ערים וכלכלן המתמחה במדיניות דיור והיבטים חברתיים בתכנון מרחבי. כיום, מנהל את מרכז הגר למחקר ופיתוח מדיניות דיור חברתי הפועל בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. בעל תואר ראשון בכלכלה ומדעי המדינה מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני בתכנון ערים ואזורים מהטכניון. בתחילת דרכו עבד כחוקר במעבדה לתכנון עם קהילה בטכניון ולאחר מכן ריכז במשך 4 שנים במחלקת תכנון של עיריית בת-ים את הטיפול בתכניות סטטוטוריות להתחדשות עירונית ואת העיסוק בגיבוש מדיניות הדיור בעיר. בנוסף, משנת 2013 סבסטיאן משמש כחבר בוועד המנהל של עמותת "במקום – מתכננים למען זכויות תכנון".

סיפור ישראלי

סיפור ישראלי הוא פרויקט רדיו תיעודי. בכל פרק של התכנית הם מביאים כמה סיפורים סביב נושא משותף. לא חדשות, לא אקטואליה, סיפורים יומיומיים, על אנשים רגילים עם סיפורים ממש לא רגילים.

עדי מגר

יועצת לRecycled Urbanism ויו״ר IRMI – הפורום הישראלי לניהול משאב חומרי הגלם לענף הבנייה והתשתיות בישראל. יועצת אקדמית ומרצה בנושאי יזמות סביבתית-חברתית, מדיניות טיפול בפסולת בנייה, תכנון עירוני ורגולציה סביבתית בארץ ובעולם.

עומרי כרמון

מתכן עירוני, דוקטורנט במחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת בן-גוריון, בהנחיה משותפת עם המרכז הבינתחומי, בנושא מערכות אנרגיה נקיות ומבוזרות. לשעבר סגן מנהלת חוסן עירוני בעיריית תל אביב-יפו. עוסק בנושאי תכנון עירוני בר-קיימא ושינויי אקלים. מתגורר בתל אביב-יפו עם בת זוגו ושתי בנותיו.

עופר רז דרור

ד"ר עופר רז-דרור – כלכלן ומשרת ציבור. בעל דוקטורט במימון (נכתב בלילות על סוגיות עכשוויות בתחום הדיור בישראל), מוסמך בכלכלה פיננסית, ובוגר בתוכנית פכ"מ, כולם מהאוניברסיטה העברית, וכן מרצה במחלקה לכלכלה שם. עד לא מזמן הייתי אחראי (בין היתר) על תחום הדיור במועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה, במסגרת זו לקחתי חלק ברפורמות הגדולות שנעשו בתחום בשנים האחרונות. בשנה האחרונה מכהן כסמנכ"ל (כלכלה) במשרד התקשורת.

עידו אהרון

 דוקטורנט במחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת בן-גוריון. עוסק בנושא השפעת טכנולוגיות מידע על פעילות הרשויות המקומיות. עובד כספרן-מידען באוניברסיטת תל אביב ומתעניין בשילוב טכנולוגיות שונות בחיי היום-יום.

עידו קלינברגר

מגשר בכיר ומומחה לבניית הסכמות. בוגר האונ' העברית בגיאוגרפיה וכן בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, מוסמך בתכנית לניהול ויישוב סכסוכים (שניהם בהצטיינות). במסגרת עבודתו כראש תחום התחדשות עירונית בעמותת מוזאיקה בעשור האחרון, עסק עידו בפיתוח של מודלים לגישור ובניית הסכמות בתהליכי התחדשות עירונית, וכן בפיתוח של מקצוע היועץ החברתי בהתחדשות עירונית - מודל שאומץ מאז על-ידי הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ורשויות התכנון. כיום עידו הוא מייסד שותף של STREETLIGHT - מיזם הפועל לפיתוח וקידום של חשיבה אסטרטגית בתחום ההיבטים החברתיים והקהילתיים של התחדשות עירונית בקרב רשויות מקומיות, גופים ממשלתיים ובמגזר הפרטי.

עידו רוזנטל

תסריטאי, עיתונאי, עורך תוכן. חובב טכנולוגיה, אוהב טלוויזיה.
גדל בנהריה, בוגר בתל אביב, חולם על לונדון, מתגעגע להודו.
משחק עם מילים מגיל קטן, עוד לא ממש יודע מה הוא יעשה כשהוא יהיה גדול.

עידן עמית

עידן עמית הוא מתכנן עירוני, בוגר City University of New York – Hunter College. מתמחה בתכנון סביבתי ופיתוח כלכלי מקומי. בתפקידיו הקודמים שימש כנציג ארגוני הסביבה בוועדה המחוזית ת"א ועבד בלשכת התכנון חיפה. ייעץ לעיריית תל אביב-יפו בהקמת המרחבים העסקיים בתחומה.

עינת פלד

אמנית. רושמת ומציירת, אוהבת למצוא יופי וסיפורים ויזואליים בעולם שמסביב,
בוגרת בצלאל במחלקה לעיצוב גרפי.
עבדה במשך שנים רבות (ועדיין) כמאיירת, בעיקר עבור מגזינים בארץ ובארה"ב.

עמיר דומיניץ

עמיר הוא אדריכל בוגר הטכניון וסטודנט מחקר לתכנון ערים בפקולטה לאדריכלות בטכניון. במסגרת לימודיו, הוא כותב מחקר לתזה, המתמקדת בהערכת פעילות הוועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור (הותמ"ל).

עמיר תדמור

קיבוצניק שעבר הסבה לאורבניסט. בוגר תואר שני במסלול לתכנון ערים באוניברסיטה העברית ותואר ראשון בתקשורת וסוציולוגיה באוניברסיטת תל אביב. חוקר את נקודות החיכוך שבין התחדשות עירונית, פרברים וכבישים מהירים לבין צדק חברתי. מתגורר בבוסטון ומתאהב בה מיום ליום. 

ענבר בן- יאיר משגב

מאסטרנטית לתואר שני בגיאוגרפיה ותכנון ערים באוניברסיטה העברית. בוגרת תואר ראשון באנתרופולוגיה וגיאוגרפיה (עם התמחות בגיאואינפורמטיקה). במסגרת התזה מתעתדת להמשיך לחקור בתי קברות ותפקידם כארכיונים עירוניים ותרבותיים.

ענבר וייס

מנכ"לית "רוח חדשה". ענבר היא אדריכלית, בוגרת המחלקה לארכיטקטורה בטכניון בהצטיינות. בעברה עבדה שש שנים במגזר הפרטי ושמונה שנים במגזר הציבורי. ניהלה את תחום השימור ותמ"א 38 בלשכת התכנון במחוז ירושלים. בשנת 2016-17 שימשה כיועצת בכירה למנהלת מנהל התכנון – יחידת הסמך של משרד האוצר. ענבר, נולדה וגדלה באשדוד. אמא לאורי, נגה ונעם, מתגוררת בירושלים מזה 15 שנה, כותבת ומפרסמת מאמרים  בנושאי תכנון, חברה וירושלים.
צילום:גיתאי סילבר

ענת הורוביץ הראל

ענת הורוביץ-הראל היא אדריכלית, בוגרת הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון (2007), עוסקת במדיניות תכנון ארוך טווח בחברה להגנת הטבע, ומשמשת כמ"מ נציג ארגוני הסביבה במועצה הארצית לתכנון ולבנייה.

עתליה רזניק

מתכננת ערים. בעלת תואר ראשון במדעי החברה מ- University College Utrecht ותואר שני ב- International Planning מהבארטלט, University College London. עובדת כמתכננת ערים במחלקת תכנון צפון בעיריית ת"א-יפו וחברה בצוות ההיגוי של פורום מתכנני ערים צעירים, שהוקם במהלך המחאה החברתית של קיץ 2011 ופועל ברוחה במטרה לקדם שיח תכנוני ביקורתי, מתוך שאיפה להביא לשיפור התכנון בישראל.

פרופ' יואב יאיר

פרופסור יואב יאיר הוא דיקן בית הספר לקיימות במרכז הבינתחומי הרצליה. יליד פתח-תקווה ובעל תואר ד"ר מאוניברסיטת תל-אביב. תחומי המחקר שלו עוסקים במדעי האטמוספרה והחלל, ובפרט סופות ברקים, תופעות חשמליות באטמוספרה הגבוהה ומזג-אוויר קיצוני. בין 1998 ל-2003 ניהל את פרוייקט MEIDEX על מעבורת החלל קולומביה, ועבד עם אל"מ אילן רמון ז"ל וחבריו לצוות על ביצוע הניסוי. מאז חזר עליו פעמיים נוספות מתחנת החלל הבינלאומית עם אסטרונאוטים מיפן ודנמרק. פרסם מעל 100 מאמרים בעיתונות המדעית וכן כתב כמה ספרי לימוד. מרבה להתראיין בתקשורת על נושאי אקלים וחלל ומרצה לתלמידי בית-ספר ברחבי הארץ על נושאים אלה.

פרופ' יפעת ביטון

יפעת ביטון היא פרופסור למשפטים, חוקרת משפט ואי-שוויון ונשיאת המכללה האקדמית אחוה שבדרום. היא המייסדת של מספר ארגוני חברה אזרחית, ובראשם "מרכז תמורה לקידום השוויון". המרכז עסק, בין היתר, בתרגום עבודתה האקדמית למעש בעולם המשפט. באמצעות הגשת תביעות נזיקיות לפיצוי, העמיד המרכז "תג מחיר" לנזקי הפליה על בסיס מגדרי, מוצא אתני, לאום ועוד, המוכרים כולם כיום במשפט הישראלי.

קרן שווץ

מתכננת ערים, בעלת תואר ראשון בתכנית הרב-תחומית באמנויות, בספרות ובגיאוגרפיה מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני בתכנון ועיצוב עירוני מאוניברסיטת לונדון (Bartlett, UCL). עוסקת בקידום מדיניות סביבתית ותכנון עירוני בר קיימא. מתעניינת בייצוג של המרחב הבנוי בתרבות ובאמנות.

רוני בריל

יועצת סביבה עצמאית, רוני בריל – ייעוץ סביבתי ושמאית מקרקעין. מומחית בתחום הסיכונים הסביבתיים והשפעתם על שווי עסקאות, מקרקעין והתנהלות פעילות תעשייתית. מרצה וכותבת בתחום הסביבה ומנהלת "פורום נשים בסביבה".

רות אברהם

רות אברהם היא מתכננת ערים, מפיקה, חוקרת ומנהלת פרויקטים בתחום העירוניות. מתמחה בתכנון והשמשה של מבנים ומרחבים פנויים או בתפקוד נמוך לצרכים של תרבות, תיירות, קהילה, פנאי ובילוי. עבודת התזה שלה עסקה בחיבורים בין מבנים נטושים לבין קבוצות עצמאיות מתחומי האמנות, תרבות וחברה. בימים אלו מתעסקת בקריאייטיב ואסטרטגיה אורבנית ועובדת בחברת "רן וולף, תכנון עירוני וניהול פרויקטים", משוטטת במבנים נטושים ובמקומות מוזרים בערים.

רותי נשיץ

רותי נשיץ היא מתכננת מחוז דרום ברשות הטבע והגנים, בוגרת הפקולטה לתכנון ערים ואזורים בטכניון. מתמחה בתכנון סביבה ושטחים פתוחים. בעבר, מתכננת במשרד לרמן עיר ואזור ושותפה בכתיבה ועריכת המדריך לתכנון וניהול שטחים פתוחים למועצות האזוריות, זוכה פרס הגלובוס הירוק.

רותי קפלן

אדריכלית רשויה, בוגרת תואר ראשון באדריכלות (2007) ותואר שני בעיצוב עירוני (2018) בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון, בוגרת תכנית עמיתי עזריאלי. מחקרה עוסק במרחב עירוני יהודי בלודז', פולין במאה ה-19 תוך עיסוק בעירוניות יהודית ומקומם של היהודים בעיר התעשייה המזרח אירופאית. פרסמה את נושא המחקר שלה בכנסים במזרח אירופה ובארץ, ובתערוכת "הארץ המובטחת – חיי היומיום של היהודים בלודז', 1820-1939" באוניברסיטת חיפה.

רותם כרמי

רותם כרמי הוא אסטרטג אורבני, מנהל פרויקטים, ומפיק עירוניות יצירתית (ועדיין מתלבט להגדיר מה זה אומר). בעל תואר שני בפיתוח כלכלי וחוסן עירוני במכון IHS באוניברסיטת Erasmus שברוטרדם, ולאחר שנתיים באמסטרדם של חקירה, התנסות ולמידה, הוא חזרה ארצה ומתגורר בימים אלה בתל אביב. כיום הוא אסטרטג אורבני ומנהל פרויקטים בחברת 'בילד – אסטרטגיה אורבנית'.

רן רביב

רן רביב מנהל תחום קיימות מקומית במרכז השל, במסגרת התחום מוביל תהליכי רוחביים ברשויות מקומיות ושותף בפיתוח תחום האנרגיה הסולרית ברשויות המקומיות במגוון מיזמים בכל הארץ.

שי בן אמיתי

יליד פתח תקווה. בוגר תואר שני בחוג למדיניות ציבורית באוניברסיטת ת"א. עובד בחברת "רן וולף תכנון אורבני וניהול פרויקטים".

שיר גילה

שיר גילה היא בוגרת תואר שני בגיאוגרפיה ותכנון ערים מהאוניברסיטה העברית והתמחות בניהול משאבי טבע מ-University of Copenhagen. ערכה סקירה מקיפה של התפתחות התכנון של העיר ירושלים מתקופת המנדט ועד ימינו, וחשיבותם של הרי ירושלים כחלק מזהותה של העיר. פועלת במרחב הירושלמי ליצירת שיתופי פעולה מבוססי אמון בין האזרחים, המוסדות העירוניים והארציים. מאמינה שבכוחות משותפים גם הפעם מירושלים תצא הבשורה, יצירת תכנון בר קיימא שיצליח לשלב בין פיתוח הבנוי לשמירה על השטחים הפתוחים.

שירה בנימיני

שירה לוי-בנימיני, מתכננת ערים, מנהלת הקמת מרכז העיר הלבנה בבית ליבלינג ומקדמת יוזמות עירוניות הקשורות לשימור ולהתחדשות עירונית באמצעות תרבות ואמנות.

שלי חפץ

מתכננת ערים, בעלת תואר שני מחקרי בתכנון ערים ואזורים ותואר ראשון בגיאוגרפיה. מתמחה בפיתוח תהליכי מדיניות ותכנון בדגש על תהליכי תכנון חברתיים ומשתפים, ובניהול, ליווי ותפעול פרויקטים קצרי וארוכי טווח. כיום, מתכננת באגף לתכנון אסטרטגי בעיריית חולון.

שם הכותב

מייסדת ועורכת המגזין, אדריכלית ומתכננת. בוגרת המחלקה לארכיטקטורה בבצלאל ותואר שני במעבדה לעיצוב עירוני באוניברסיטת תל-אביב. כיום עוסקת בתכנון ארוך טווח במגזר הציבורי, וכן משתתפת ביוזמות מגוונות המבקשות להשפיע ולשנות את סדר היום העירוני, בדגש על המרחב הציבורי.

שמואל מומיק נבו אומשויף

שמואל מומיק נבו אומשויף (או בקיצור: מומיק) הוא מנהל בית ספר התיכון החדש לקיימות ואחריות חברתית, נמצא בשלהי המחקר המקדים שלו לדוקטורט העוסק במהגרים באמצעות תוכניות חינוכיות. איש חינוך העוסק ביחסים שבין מיעוטים לרוב , חי את המתח הנע בין חינוך ופוליטיקה, וחרד לגורלה של המדינה היהודית דמוקרטית. אב לשלושה בזוגיות ומשפחתיות שעומדת לפני הגירה. נוספת. אחרונה. https://www.hatichon.org.il/

שרון יאבו איילון

שרון יאבו איילון היא פוסט-דוקטורנטית בקורנל-טק, ניו יורק. המחקר שלה מתחקה אחר ההשפעות החברתיות של התחדשות עירונית ומפתח מודל ממוחשב שידע לחזות תופעות כמו הדרה וג'נטרפיקציה. כאדריכלית ואמנית איילון משלבת במחקר שלה עבודת שדה אתנוגרפית, השתתפות חברתית ומחקר אדריכלי מרחבי בכדי לייצר מאגר מידע שיזין את המודל הממוחשב.

שרון שלוסברג - דינור

שרון דינור היא אדריכלית רעיה ואם לשלושה מירושלים, חולמת בהקיץ ובהווה, כותבת וחושבת יצירתית בעיקר על ערים, בעלת חוש הומור (שיש שיאמרו מיוחד), טיילת וחובבת חתולים. בנוסף היא מלגאית בתכנית פולברייט ונמצאת כעת בשנת התמחות בנושא תכנון עירוני ב-MIT בוסטון. שרון היא סגנית הממונה על תכנון עיר בעירית ירושלים (כרגע בחל"ת) עוסקת רבות בנושאי הציפוף, והתחדשות עירונית על אפיקיהם השונים במקביל לבחינת שימור העיר ההיסטורית בירושלים.

תהל בן יהודה וקסלר

תהל וקסלר בן-יהודה היא מתכננת תחבורה, בדגש על תחבורה ציבורית ומקיימת. בוגרת תואר ראשון ושני בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. כיום, במסגרת עבודתה בחברת רום הנדסת תחבורה, היתה מעורבת בפרויקט תכנית אב לתחבורה בת קיימא במטרופולין בוקרשט (2014-2015). כיום היא מעורבת בתכנית אב לתחבורה ציבורית בבית שמש ותכנית אב לתחבורה רב אמצעית במטרופולין קמפלה, אוגנדה.

תמי סתיו

מתכננת ערים, בעלת דוקטורט מהמסלול לתכנון עיר ואזור בטכניון (על השפה המקצועית של מתכננים), בוגרת המדרשה לאמנות בבית ברל ובעלת תואר שני בפילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב. עבדה כחוקרת וכמרצה לתכנון ערים בטכניון, באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת ראדבאוד שבהולנד. חוקרת את יכולתן של קבוצות מגוונות – ילדים משחקים, נשים מניקות, ומתבגרים – להשתמש במרחב הציבורי. עוסקת בתכנון מתארי ובהתחדשות עירונית במשרד לרמן אדריכלים ומתכנני ערים.

תמיר קהילה

תמיר קהילה, אדריכל ומתכנן ערים, בוגר תואר ראשון באדריכלות וחינוך (ויצו חיפה) ומוסמך בג"ג ותכנון עירוני (האוניברסיטה העברית בירושלים). אחראי על תחום ההתחדשות העירונית במחלקת תכנון צפון, בעיריית תל אביב-יפו. אוהב טבע ועיר, הולך רגל, ומחפש תמיד את הקשר לעולם היצירה.

תמר זנדברג

פוליטיקאית ישראלית, חברת הכנסת, יושבת ראש מפלגת מרצ, יו"ר ועדת הכנסת למאבק בנגעי הסמים והאלכוהול ויושבת ראש ועדת המשנה לנושא חופי ישראל. חברה בוועדת הפנים והגנת הסביבה, בוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, ובוועדת המשנה למאבק בסחר בנשים ובזנות.בנוסף, יזמה את הקמתן של שתי שדולות שבהן היא משמשת יו"ר משותף: שדולת העירוניות והשדולה לתחבורה בת קיימא. שימשה בעבר חברת מועצת העיר תל אביב. בוגרת האוניברסיטה העברית בכלכלה ופסיכולוגיה ואוניברסיטת תל אביב במשפטים. בעלת תואר שני בפסיכולוגיה חברתית מאוניברסיטת בן גוריון. צילום:ינאי יחיאל.

תמר לניר

מתכננת ערים, בעלת תואר שני מחקרי בתכנון ערים ואזורים מהטכניון. עוסקת בהיבטים שונים של תכנון העיר והאזור: המרחב הציבורי, עיצוב עירוני, קיימות, כלכלה ותשתיות. בעבר היתה אדריכלית העיר הרצליה ובמשך שנתיים נהלה את פרויקט 'צמיחה כחולה' לקידום כלכלת ים לישראל במסגרת מנהל התכנון. כיום, יועצת בנושאי העיר והים וחברת ועדה מטעם משרד הפנים, לקביעת גבולות מוניציפאליים וחלוקת הכנסות מאזורי תעסוקה.